background-image
  • Aboma
  • VCA

GVK Luikconstructies

De Maas wordt opgewaardeerd teneinde grotere binnenvaartschepen te kunnen verwerken om zo een aantrekkelijker vaarroute te worden. Hiervoor vergroot Rijkswaterstaat diverse sluizen. Een (beveiligde) toegang tot deze machinekamers is daarbij essentieel.
 
Neco Kunststof heeft hiervoor unieke luiken uit Glasvezel Versterkte Kunststof (GVK) ontwikkeld en gerealiseerd. Levensduur en eenvoud waren hierbij de belangrijkste argumenten voor deze keuze.

Uitdaging:
Nog nooit eerder in Nederland uitgevoerd in dergelijke omgevingen en omvang zijn de GVK luikconstructies ter plaatse van de sluishoofden te Maasbracht, Born en Heel. Neco Kunststoffen adviseerde en realiseerde dit in opdracht van aannemer Besix Nederland voor Rijkswaterstaat.
 
Resultaat:
In totaal is ruim 300 vierkante meter afgedekt, verdeeld over meerdere sluishoofden.
Een hydraulisch systeem met een gasveer maakt de luiken eenvoudig te openen en door een handig sluitingsprincipe zijn de luiken niet voor derden toegankelijk. De luiken zijn zeer eenvoudig te gebruiken, zijn onderhoudsvrij/-arm en hebben een lange levensduur. Een mooi resultaat voor Rijkswaterstaat, Neco Kunststoffen en Spijkon Engineering, dat meedacht in de ontwerpfase.
 
Wij adviseren u graag, neem contact met ons op voor uw bijzondere kunststofprojectenOpdrachtgever: Rijkswaterstaat Aannemer: Besix NV, Van Laere NV Categorie: kunststof